Det blev en tröstcigarr

Jag tror att det är säkert att säga att jag inte gick till skolan i morse, efter att ha sprungit runt i en hel kommun med en väska valsedlar i en hand och ett paraply i den andra, så är man inte så high på att plugga i sju timmar.

Ni vet säkert hur valet gick under valvakan, Sverigedemokraterna kom in i riksdagen, Högern fick bättre mandat och Piratpartiet kom inte med i riksdagen. Det verkar som Sverige idag fortfarande inte är redo för en ny Integritets och Upphovsrätts politik, utan är mycket mer fokuserad på arbete, skola, omsorg och (tyvärr) invandring. Jag hörde ett mycket bra citat under valvakan på piratchatten som beskriver den senaste valperioden väldigt bra, tycker jag: Folk vill bara ha arbete, mänskliga rättigheter kommer i andra hand. Som ni ser så har vi fortfarande mycket att göra.

Jag tycker inte att vi ska se det här valet som en förlust, tvärtom, enligt Rick Falkvinge själv i ett massutskick han gjorde under valdagen så sa han så här:

Valet 2010 var det bästa vi gjorde någonsin, oavsett vilket resultat vi får, och jag är otroligt stolt över alla våra aktivister och funktionärer som har gjort sitt yttersta. Vi fick mer artiklar och TV, var med i fler debatter och fick ut fler flygblad än någonsin. Men nu ska vi lära oss att göra ännu bättre nästa gång. Med mindre arbete, dessutom, om det går. Nyckeln till att hela tiden förbättra vårt arbete är att veta var förbättringsinsatserna ger mest effekt.

Så ge inte upp kära pirater, vi må ha misslyckats med att komma in i riksdagen den här gången. Allt det betyder är att vi måste jobba hårdare nästa gång, jag säger inte att vi har gjort ett dåligt jobb (även jag har stått i), men att vi måste få ut våra åsikter och bevisa hur viktiga de verkligen är. Det är mycket mer än att bara stå på Sergels torg och dela ut valsedlar, vi måste också komma ut i verkligheten och prata med våra nära och kära om vår politik, inte minst att få bort stämpeln att vi är ett enfrågeparti.

Åter igen vill jag tacka alla kära individer som har hjälpt mig med att få ut alla valsedlar och för att ni finns. TACK!

//Peppoj

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *